Всички дрехи

Най-скъпите дамски рокли

Дамската мода дава хиляди възможности на дизайнери и бижутери да проявят своята фантазия и да изявят своя творчески потенциал. От напълно семпли, но изработени със стил, до помпозни, разточителни и невъзможни за носене в нормална обстановка – роклите отдавна са се превърнали в нещо много повече от типична дамска дреха – те са произведение на изкуството.

Кои са най-скъпите модели?

30 милиона долара струва най-скъпата рокля в света. Моделът се нарича Nightingale и е плод на дизайнерката Faiyzali Abdullah.

Моделът представлява дълга вечерна рокля, изработена от тафта, сатен, шифон и коприна и инкрустирана с двойка 70 каратови диаманта и 751 кристали „Сваровски“.

На второ място в класацията на най-скъпите дамски рокли е мюсюлманска одежда Abaya dress, създадена в Дубай от британския дизайнер Debbie Winghman. Роклята е украсена с 2000 диаманта, включително с черни,  бели и един червен диамант, който е най-скъп, тъй като е единствен по рода си в целия свят. Роклята струва 17,6 милиона долара и по своята същност е туника, характерна за жените от ислямския свят.

Пищните модели на Диор също са сред челните позиции в класациите за най-скъпи рокли. Една подобна рокля струва около 200 000 долара. В края на всяко ревю повечето от роклите са продадени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader