Всички дрехи

Новата мода – 3D принтираните дрехи

Модната индустрия има голямo влиание върху хората по света и не спира да се разраства.  Дизайнерите по целия свят показват себе си чрез дрехите, които създават и неспират да бъдат креативни и да експериментират. Затова не е изненада, че днес 3D принтирането не е само за архитектите, но и за дизайнерите, които не се спират пред нищо и са готови на всичко, за да покажат това, което желаят по един нов и оригинален начин.

Компании като Hot Pop Factory принтират 3D бижута, New Balance принтират обувки, а дизайнера Роб Араб принтира 3Dочила. Но защо ни е 3D принтиран гердан без блуза? През 2016-та година архитекта Францис Битони и модния дизайнер Майкъл Шмит направиха заедно 3D рокля за актрисата Дита Вон Тийз, която се появи с нея Март месец на конгрес и получи доста положителни отзиви. След тази поява много други дизайнери като британката Катерин Лоус започнаха работа по подобни рокли, но тенденцията за 3D дрехи едва започва да се развива.

Докато 3D принтираните дрехи тепърва се популиазират, дизайнерите са намерили начин без 3D машини да правят своите дрехи по-оригинални и по-уникални. Те поставят на ръка отделни елементи върху своите дрехи, които изглеждат толкова реално, че също се смятат за 3D апликации. Този тип дрехи са силно предпочитани сред дамите поради уникалността, която носи всяка една дреха с 3D елементи.

Модната индустрия се променя всеки ден. Днес, модата е достъпна за всички нас и чрез начина си на обличане ние успяваме да покажем кои сме и колко различен и индивидуален е всеки един човек. Въпреки, че модната индустрия се разрастна драстично последните години, тя все още не e достигнала своя пик и тепърва ще се удивляваме от човешката креативност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader