Всички дрехи

Общи характеристики в избора на дамските суичъри

Суитчърът идва от американската представа за спортно яке. Днес суичърите се предлагат в многообразна гама модели, цветове, материи за всеки различен сезон, както и суичъри за мъже и суичъри за жени.

Ако ви предстои шопинг, с цел покупка на дамски суичър, е добре да имате представа за някои общи изисквания. Добре е също така да помните, че спортното облекло за жени за фитнес трябва да отговори на някои критерии:

Комфорт – не трябва да ограничава движението, да се разтяга или да дразни кожата;

Практичност – както за всяка спортна дреха, така и за суичъра е важно да не губи форма и да е достатъчно еластична и гъвкава, за да издържи за по-дълго време;

Функционалност – подходяща дреха за отдих и разходки;

Хигиена – добре е материята да умее да изпарява влагата, дишащата материя е от полза, не срещу неприятни миризми;

Естетика – добре е суичърът да е по мярка, за да предизвика положителни емоции – да покачва самочувствието.

Модерните дрехи за фитнес са изработени от най-новите материали, притежаващи уникални свойства. Благодарение на тях, формата не се простира, няма да изпъква върху завоите на коленете и лактите.

Най-често за направата на суичъри се използват обикновено памук с добавяне на синтетични влакна от ликра (от 5 до 10%). Колкото по-висок е процентът, толкова по-силни и по-трайни са нещата. Платът е подходящ и при вятър и в по-хладно време, за да създава максимален комфортно през цялата тренировка.

Друга важна точка са хигроскопичните свойства на материала, които позволява абсорбира потта заедно с освободените токсини.

При висококачествените модели се използват така наречените лазерни шевове, които се грижат много внимателно за кожата и дори я предпазват от износване и дразнене дори при прекомерно изпотяване.

Следейки за тези няколко неща изборът на суичър и всяка друга спортна дреха ще е много по-лесен.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader