Всички дрехи

Оръжието на изкусителката – червената рокля

Навярно помните знаменитата сцена от „Матрицата“, където Нео се извръща, виждайки в сивата тълпа блондинка с червена рокля? Или Джулия Робъртс, която в лентата на „Хубава жена“ получава разкошна огърлица за половин милион, докато е в своята дълга червена рокля? Или „Американски прелести“ и венчелистчетата от червени рози? А знаете ли защо червеното е толкова популярно?

Според един научен институт по психология, хората, носещи червено облекло, се смятат за по-сексулано привлекателни, отколкото когато носят други цветове. Този ефект действа на подсъзнателно ниво и при двата пола. Червило се е ползвало и преди десет хилядолетия като продължение на нашите първични инстинкти. Проучване сочи, че жените, носещи червени рокли, са по-предпочитани от мъжете. Самите жени пък се обличат в този цвят, когато излизат на първа среща.

В Китай червено е символ на късмет и просперитет. Ще видите много врати, боядисани в този цвят, ако идете на екскурзия там. В Индия в червено се облича булката на сватбения си ден. Червено е цветът на страстната любов и то не само според компаниите за поздравителни картички.

Тази година две големи модни къщи – Джовани и Валентино – възраждат червените рокли в техните по-скромни нюанси – бордо и тъмночервено. Ще откриете чудени модели на пазара – дълги рокли с дълбоко деколте и гол гръб. Също – рокля от две части, оставяща на показ линията под бюста и част от корема.

Кадифе и дантела са сред предпочитаните тъкани. И двете падат свободно около тялото, подчертават силуета и придават усещането за класа и стил. Сатенената рокля също е предпочитан модел. Среща се с ниско плисе и силует тип „молив“. Джовани предлага няколко примера за тъмночервена рокля с корсет, обсипан с полускъпоценни камъни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader