Всички дрехи

Плюшена рокля

Плюшът, още с намирането си, е станал синоним на мекота и лукс. Първоначално се е тъкал от камгарни прежди, които по-късно са сменени с копринени и памучни. Днес плюшът се произвежда от синтетични влакна и е масово застъпен в производството на плюшени играчки. Среща се и при изработването на тапицерии (особено през 19 век) и дрехи.

Ето защо плюшената рокля не е нещо, което можете да срещнете навсякъде. Навярно плюшената рокля на пръв поглед ще Ви напомни на кадифе. Причината е, че плюшът, в оригиналния си вид, се е тъкал от кадифе, т. е. двете са неразделни. Дори самото кадифе се среща и като синтетична тъкан. Тогава, къде е разликата? Отговорът – трудно е да се каже, след като на пазара съществуват рокли, наречени „плюшено кадифе“, но истината е, че плюшената рокля има по-дълги нишки от кадифената.

Освен това, плюшената рокля се предпочита пред кадифената зимно време, тъй като топли по-добре, а за сметка на това изглежда по сходен с кадифето начин. Плюшените рокли се предлагат предимно в тъмни, земни, маслени цветове. Ако моделът е къс, роклята следва линията на тялото. При по-дългия дизайн моделите са разкроени и с ръкави.

Ако сте любители на ретрото и класиката, това е Вашата рокля.

Най-хубавата част на плюшената рокля е, че тя не се нуждае от аксесоари. Макар високите обувки да доминират, Вие сте напълно свободни при избора си – можете да си сложите сандали, ботинки, дори маратонки. Важно е единствено впечатлението, което искате да оставите. За завършен ретро вид, приберете косата си и използвайте тъмно червило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader