Всички дрехи

Поли с висока талия – насоки при носенето им

Полата с висока талия се ражда назад в древните времена и предлага най-широко използваните модели, още в епохата на империята.

Полата с висока талия прилича на полу-дреха, която започва доста над естественото ниво на талията, което от своя страна я прави визуално стеснена и постепенно и очертава бедрата, а силуета е елегантен, мек и женски.

Днес, моделите с висока талия са популярни, дори повече от миналите векове. Те се вписват в екипа на абсолютно всеки стил и позволяват да се създаде ярък, уникален и интересен образ.

Линията над кръста днес може да присъства сред най-различни стилове, лидерът, сред които и без съмнение, се откроява  полата молив. Безспорно тя придава на силуета красив и по-привлекателен вид. Това се отнася и за буйните поли. Те изглеждат особено впечатляващи в това изпълнение, създавайки идеята за рокля с корсет.

Полите във вариант с висока талия са изработени от различни материали, носят се в топло и студено време, могат да бъдат къси, средни и дълги.

Горната част на такава пола често се допълва от корсет, но може да бъде украсена и с колан, цип и други аксесоари.

Моделите поли с висока талия могат да са най-различни. Сред най-предпочитаните и споменавани са пола тип молив, пола слънце, пола камбанка, пола лале.

Високата талия на полата е чудесен начин да направите силуета по-пропорционален. Височината в талията създава баланс във възприемането на женската фигура, която се простира визуално и я прави още по-тънка. Ето защо полите с надвиснала талия се препоръчват за ниски жени, които искат да добавят няколко сантиметра в ръста си.

Високата талия е добра опция за момичета с фигура като правоъгълник. Запълвайки силуета в средата и издигайки се до гърдите, тази пола създава усещане за тънка талия и прави фигурата като цяло по-коректна и женствена.

Момичетата с фигура типа “Триъгълник” с тясна пола и удължена талия, могат успешно да скрият широките бедра.

Притежателките на слабо телосложение могат безопасно да носят всеки модел с висока талия и особено ефективно изглеждат в моделите пола-лале със задигната талия.

Специалистите препоръчват да изберете пола според телосложението и дискретно да скриете недостатъците, наблягайки на предимствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *