Всички дрехи

Правилната рокля според фигурата ви

При избора на рокля е нужно да се съобразите с фигурата на тялото си. Лесно можете да сте неотразими и красиви в своята нова рокля стига да я подберете спрямо своите пропорции, форма и килограми. По- големият ханш, изпъкналото коремче или пък изразените рамене вече не представляват проблем и няма да развалят визията, ако са в правилната рокля.

Основните типове женска фигура са четири. Спрямо тях е подходящо определен вид облекло, което да подчертае плюсовете и да скрие минусите.

1.Фигура тип „пясъчен часовник“ – В случай, че сте от дамите, чиито рамене и бедра са с еднакви пропорции, а талията е деликатна и ясно изразена, най- удачен избор е рокля с пристегната талия (примерно с колан). Надолу роклята трябва да пада свободно. Не се препоръчват широки и невталени модели.

2.Фигура тип правоъгълник– За дами, които имат съразмерни пропорции на раменете и бедрата, но талията не е добре изразена и образува структура на правоъгълник се препоръчва рокля със строга линия – прав модел с ниска талия. Такива са роклите тип трапец. Не се препоръчват вталени рокли.

3.Фигура тип стандартен трапец – Ако бедрата са по- пухкави и широки от раменете, то вие сте с типична трапецовидна фигура. Избирайте рокли с висока талия, под линията на бюста и тези несъвършенства няма да се забелязват. Rокли с V образно деколте също са много подходящи, защото подчертават бюста и разширяват визуално пропорциите на тялото. Не се препоръчват рокли с ниска талия.

4.Фигура тип обърнат трапец – Талията не е добре изразена, а раменете са по- широки от бедрата. Подходяща рокля е с талия в стил ампир или с едно рамо. Рокля с ниска талия ще придаде излюзия за правилна пропорция на тялото, защото ще отвлече вниманието от раменете и ще го насочи към талията. Не се препоръчват модели рокли с буфан ръкав, деколте тип лодка или V- образно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader