Всички дрехи

Предизвикателство – дълги рокли без презрамки

Всеки път, когато холивудска звезда се появи на червения килим в ефектна дълга рокля без презрамки, камерите зорко следят за фал. Въпреки че обичайно този тип дрехи имат широка цепка на едното бедро, краят лесно може да се настъпи и да смъкне горната част, която се държи единствено за бюста. Подобно изпитание е имала самата Бионсе през 2009 г., когато се е появила в черна, впита рокля със златни цветя от модната къща на майка й.

За пръв път дългата рокля без презрамки добива широка популярност през 2000-та година с пролетно-лятната колекция на Келвин Клайн. Вдъхновени от свободата и естетиката, този тип рокли се шият главно за лятото. Можете да ги носите на плажа и в ежедневието. Като вечерни рокли обаче, този вид най-често се носи от две части, като горната задължително е корсет. Той може да бъде с цепка на деколтето или тип ветрило. Ципът обикновено се намира отзад или по линията на ханша.

Дългата рокля без презрамки се среща обичайно в един цвят с декорации под линията на бюста – пайети, коланчета, перли и други. Горната част на роклята може да бъде украсена с дантела, а втората да е плисирана. В ежедневния си вариант роклята от този тип се среща с два ластика – един около кръста и друг – около линията на деколтето.

Винаги внимавайте с избора си на такива рокля. Самите корсети, от които са вдъхновени, първоначално са били изобретени заради вярването, че тъй като жените са „слабият пол“, имат нужда от нещо, което да им помага в ежедневието. По-късно се е оказало обаче, че с корсета не могло да се върши и най-проста работа, а много от жените се оплаквали от деформации в талията и боледували от анемия и астма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader