Всички дрехи

Предимствата и недостатъците на високите токчета

Почти всяка жена на този свят обича обувките на високи токчета и на почти всяка жена тези обувки са и безкрайно неудобни. Тези обувки датират още от 17 век и до ден днешен са едни от най-предпочитаните и красиви дамски обувки. Съществуват редица видове токчета като: тънки или дебели, платформи или холандски, прозрачни, дървени и какви ли още не. И въпреки проблемите, които ни причиняват и колкото и да ни убиват, ние обожаваме обувките на висок ток, защото те имат силата да ни правят да изглеждаме по-стройни и елегантни, на каквато и да било цена.

Красиви, секси и елегантни

Това са те – тяхно величество високите токчета. Най-добрият техен модел, олицетворяващ качествата “красиви”, “секси” и “елегантни” е класическият тънък и висок ток. Несъмнено това е обувката, която разтуптява най-много мъжки сърца и събира най-много женски погледи. Тя може да се носи с почти всичко – от рокли и поли до дънки и панталони. Съществува един модел, считан за най-елегантният и това е класическата висока остра обувка с тънък ток и червена подметка. В оригинал тези обувки са създадени от прочутият майстор на обувки Луботен и са останали в историята като символ на женственост и елегантност. Но разбира се, ако изберете такава обувка, без червената подметка ще бъдете също толкова зашеметяваща и неотразима.

Неудобни, вредни и трудни за ходене

За съжаление не може всичко да е розово. И красивите обувки имат отрицателни качества като това, че в почти всеки случай са изключително неудобни и трудни за ходене и именно заради това, учени са стигнали до извода, че са вредни, заради все повечето жени с плоскостъпие, получено от тези така любими модели обувки. Друг от проблемите им са болките, които изпитваме, когато постоим за по-дълго време с тях, загубата на равновесие, ако са прекалено високи и болезнените и подути крака в края на деня или вечерта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader