Всички дрехи

Ретро рокли – за парти, бал и още

Накратко казано – ретро стилът е вдъхновен от известни личности от миналото и техният стил на обличане. Периодът, който обхваща, не е твърде обширен и най-често засяга близкото минало или всичко след Индустриалната революция. Ретро стиловете се свързват със силна носталгия и желание за възраждане на нещо отдавна изгубено.

В модата ретро дрехи (или още „винтаж“) са създадени да напомнят на своите предшественици от преди минимум 13 години. Разликата между ретро и винтаж е, че първите са нови дрехи, които изглеждат като стари, а вторият тип са стари дрехи, които изглеждат на възрастта си (като например да носите народна носия от преди 100 години).

Когато говорим за ретро рокли, това обичайно се свързва с 60-те години в САЩ, плисето и моделите тип „камбана“. Някои от ретро роклите са копие 1:1 с оригинала, други са запазили само кройката и са добавени нови елементи, правейки ги абсолютно неразпознаваеми. Тенденциите са в ярките цветове и принтове. Ще срещнете дори модели, които копират роклите на принцеси от приказките, на героини от филмите. Разнообразието е смайващо голямо.

Най-известните модели в момента са червена рокля с голи рамене и ръкави от дантела. Също – черна къса рокля с корсет и пола от шифон. Модел с якичка и къса наметка от тюл. Бяла рокля с обемна червена бродерия по долния ръб би могла да Ви привлече вниманието. Не на последно място е керемидено червената рокля с шест копчета и якичка. Отличава се с черна подплата на бели точки. Нейна двойничка е черна рокля с подплата от червено каре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *