Всички дрехи

Риза с жабо – актуална или не?

Ако не се сещате какво точно е жабото, припомнете си някоя от екранизациите на „Граф Монте Кристо“ или който и да е исторически филм с пирати и шпаги. Ризата с жабо е най-предпочитана от гардеробиерите на тези продукции. Причината е, че тя следва всяко от движенията на фехтувача, изглежда класически, секси и като излязла направо от кориците на списание.

Жабото е оцеляло до днес, макар и не в масовата култура. По тази причина трябва да сте изключително внимателни, когато избирате повода да го носите. Ризата с жабо е нещо, което със сигурност ще Ви помогне да изпъкнете в сивата тълпа. По тази причина се носи само веднъж или два пъти на партита и по-официални събития.

Ако сте по-хумористично настроени, ризата с жабо е идеално решение – можете да влезете в която и да е роля, особено покрай Хелоуин. Дори да предложите на половинката си в този вид.

За щастие, дамските модели с жабо са далеч по-изчистени и прибрани.

Ризата следва линията на тялото, а жабото представлява къса, надиплена якичка, свършваща над бюста. Яката е висока и отвлича вниманието от жабото. Днес в дамската мода то се използва по-скоро с декоративни цели. Само по-официалните модели могат да си позволят разкроено и издължено дамско жабо.

Негови разновидности са широката тип панделка-ала-вратовръзка яка и дълбокото жабо. Второто се пришива в права линия над бюста и описва ръкавите чак до гърба.

Някои от моделите имат възможност да махнете частта с жабото, ако Ви се стори твърде биещо на очи, но не желаете да се лишавате от цялата риза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader