Всички дрехи

Рокли с дантела – най-верният спътник на жената

Дантелата произхожда векове назад, още от началото на 15-ти век, като споровете за точния й произход са много и различни. Едно обаче е ясно, това е материята, която остава класна, стилна, непреходна и незаменима. Тя може да бъде както основен плат, така и невинно орнаментирана, но със сигурност роклите, от които е част, попадат под светлините на прожектора. Нещото, което прави дантелените рокли неповторими, е фактът, че те са подходящи за жени от всички възрасти. Орнаментиката по дантелата пък съумява да постави коренно различен акцент и да прикрие несъвършенствата на различните типове фигури.

За разлика от други материи, при дантелените рокли, освен дизайнът голямо значение има и цвета.

Всеизвестно е че бялата дантелена рокля символизира, чистотата, светостта, недосегаемостта и се асоциира със сватбените рокли, затова и при избор на такава рокля, препоръчваме къс вариант. Червената дантела загатва бунтарство, самоувереност и празничност, загатва за пищност и лека фриволност. Черната дантелена рокля пък най-секси роклята за всички времена. Тъмнозеленото и бургундското са сравнително неутрални цветове, с които дантелената рокля добива малко повече универсалност и е подходяща за по-широк кръг от мероприятия и поводи.

Всъщност дантелата е най-верният спътник на жената – през раждането, кръщаването, сватбата и чак до края. Независимо от цвета, дантелената рокля е обещание, обещание за нежност и женственост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader