Всички дрехи

Рокли с тюл – ретро шик

Тюлът, за разлика от останалите мрежести тъкани, е най-мек и предпочитан. Използван предимно при сватбените воали, този тип плат е създаден, за да завършва тоалета, да му придава блестящ вид. Използва се като украса, при пачките и други рокли за танци. Негова основна функция е да увеличава обема на полата.

Когато купувате тюлена рокля, имайте на ум, че стандартният модел е с висока талия и дължина до коляното. Имитират се ретро роклите от този тип, които са се шиели от басма. Модерната тюлена рокля е открита, пада по тялото или се ползва като шлейф.

Заради наслагването на нишките и особеността при съединяването на тъканта, отдалеч тюлът изглежда като пухкава, плюшена или пухена топка. Някои от катовете му стоят настръхнали, подобно на мека козина. Този ефект се постига при полата на роклята, докато корсажът или цялата горна част са по-прилепнали, навити една върху друга и стабилни.

Вечерните официални модели рокли с тюл имат богато разнообразие от украшения, като най-популярното от всички е камъните сваровски. Те са най-гъсто разположени по презрамките на роклята, докато надолу започват да намаляват както с броя, така и с размера си.

За завършен ретро стил можете да прихванете косата отстрани с две големи фиби или да вържете широка панделка около върха на главата си. С прибрана и стегната прическа ще заприличате на балерина.

Най-известните рокли с тюл, носени на червения килим, са бялата рокля с едно рамо на Лили Джеймс от 2016-та, синята кралска рокля на Айшвария Рей и рубиненото тюле на Мила Кунис от 2009-та година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader