Всички дрехи

Рокля с цип

Когато купувате рокля с цип, последното нещо, за което можете да помислите, е как да вдигнете ципа. Особено когато няма никого наоколо. Преди няколко големи компании да създадат специални „издърпвачи“, циповете се закопчаваха с няколко женски хитрини – панделка, завързана за безопасна игла или милият съсед, който тръгва по-късно на работа.

Днес ципове може да се пришият по всички страни на роклята – дали за декорация, дали по следващата нова мода, но проблемът със закопчаването вече е останал на заден план.

Най-често ципът при тези рокли има двойствена роля.

И на декорация, и на начин за закопчаване. Тъй като циповете са доста предизвикателни, този метод обичайно се ползва при тесни и къси коктейлни рокли с цепка някъде около бедрото. Ципът може да е по цялото протежение на гърба или от деколтето до ръба на дрехата. В други случаи той започва от ханша, кръстосвайки едно от бедрата и съединявайки се с плисирана или изрязана част.

Характерното за декоративните ципове е, че те се открояват на фона на роклята. Често са сребристи и едри, така че ако имате красив маникюр, пазете го, тъй като широките зъбци са коварни и могат да олющят лака и дори да Ви счупят нокътя.

Положителното на тези модели е, че за сметка на грубоватия цип получавате мек и еластичен плат. Макар да изглеждат неудобни и ограничаващи движенията, тези рокли са невероятно гъвкави и елегантни. Някои модели с къси и дълги ръкави биха могли спокойно да се носят в офиса. Единственият аксесоар, който Ви е нужен, е Вашата самоувереност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader