Всички дрехи

Рокля тип прегърни ме – романтика и стил в една дамска дреха

Романтичният стил е може би един от най-женствените стилове в дрехите. Той подчертава достойнството на женското тяло, което прави образа невероятно мек и привлекателен. Към този стил спокойно можем да отнесем рокля тип прегърни ме. Тя е един от най-женствените тоалети.

Характеристики на рокля тип „прегърни ме“

Моделите рокли в романтичен стил, като правило, имат меки силуетни линии, подчертават женските форми. Този тип се характеризира с комбинация от различни обеми в едно изображение, например, обемна пола и най-прилежащ силует или, обратно, тясна форма на къса и обемна блуза. Във всички случаи обаче деколтето е с прехлупване, откъдето идва и името му. Моделите се украсяват различни къдрици, лъкове, остриета, фланелки, дантели, бродерии или вдлъбнатини. Често се използва, връзки, шнур или дантела, разположени в горната част на  дрехата – на гърдите и в долната част на фигурата – в областта на кръста, бедрата или върху подгъва на роклята.

Основни цветове

За романтичен стил типични са нежните пастелни нюанси: бледо зелено, кремаво, бяло, наситено синьо, розово, бледо сиво. В този стил също се използват активно цветни и отпечатъци, арабески и геометрични изображения.

Платове за рокли с прихлупващо деколте

За да създадете модели в романтичен стил да отразяват светлина са нужни „течащи“ тъкани: коприна, шифон, органза и дантела, лен, сатен, батиста, а дори деликатни плетива.

Не е трудно да създадете изображение в романтичен стил. В края на краищата, почти всеки гардероб може да се направи в този стил. Рокля с деколте в стил „прегърни ме“ не е единствената. Има модели блузи и туники също. Трябва само да изберете правилния модел.

Кога се носят рокли тип „прегърни ме“

Романтичният стил са характеризира с многопластови и плюшени рокли, рокли с претеглена талия, А-силует, с къдрици, дипли или натрупване на пластове. Дълбокото деколтето, ръкав-фенерче, дантела също са отличителен белег на този стил. Дължината на роклите може да варира – от мини до максимум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader