Всички дрехи

Рокля тип русалка

Наближи ли времето за бал, роклята тип русалка винаги е в първите десет в списъка с възможности. Онова, което ги отличава от другите рокли е, че са дълги, следват фигурата на тялото до глезена, където плавно се разширяват. В зависимост от модела, широката част може да е обикновена, надиплена или с воали, т. е. допълнително издължена, което я праща и в списъка с предпочитаните булчински рокли.

Как да разберете дали тази рокля е за Вас?

Русалката се носи по две причини – за да изпъкне прическата Ви (особено ако е на къдрици) и ако имате подходящата фигура – пясъчен часовник. Разбира се, ако имате предпочитания към този модел, но не притежавате данните, Вие пак можете да я носите. Смисълът на специфичната кройка е да направи жените с тяло „пясъчен часовник“ по-атрактивни – разширената долна част създава илюзорно още една „вълна“ в силуета: бюст, талия, ханш, глезен.

Редуването на широки и стеснени области по роклите идва още от времето на корсетите. Тогава деформираната талия се е смятала за нещо привлекателно, също както изкуствено издължената шия при африканските племена или умалените пети във феодална Япония. Ето защо не се отчайвайте, ако тази рокля не е за Вас.

В магазина

Роклите тип русалка се шият и предлагат предимно за официални събития, така че най-вероятно ще попаднете на копринени, сатенени и модели от тафта. Често пъти тези рокли са без презрамки, ала рядко се срещат и модели със свлечени, трансперантни ръкави или други декорации около линията на деколтето.

Обувките

Определено – високи токчета. Ако ръбът на роклята е над глезена, т. е. разширената част започва малко по-нагоре по крака, можете да носите и обувки с каишка. Те са идеални, когато роклята има корсаж. В случай, че вечерта е дълга, направете като звездите и си купете обувки един номер по-големи – най-ефикасното средство срещу подути крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader