Всички дрехи

Светът на Adidas – от маратонки до спортни обувки

„Adidas“ е немска компания – най-големият производител на маратонки и други спортни обувки. Има няколко дъщерни компании, като „Reebok” и само един достатъчно голямо конкурент на пазара – “Puma”.

Кръстена на прякора на своя основател – „Ади“, компанията започва производство на дамски маратонки едва през 90-те години, благодарение на Мадона, но това не е спирало жените да носят „Adidas” много преди да се случи.

Днес компанията предлага четири основни варианта на любимите маратонки – спортни, с наклонена подметка, с висока подметка и с грайфери.

Спортните обувки са най-разпространени. Те са универсални и се предлагат в пастелни цветове, като основно доминират бледорозовото и бялото. Модерните и ежедневни модели са различават от спортните с това, че имат висока и равна подметка и приличат повече на платненки, отколкото на маратонки. Баскетболните маратонки имат висока якичка около глезена и са сплескани, докато тренировъчните имат специално отделение отзад в подметката, което Ви осигурява по-голяма гъвкавост, скокливост и подвижност.

Ако сте фен на футбола или просто обичате да играете в кварталните стадиони, маратонките с грайфери са точно за Вас. Мъжките и дамските модели нямат почти никаква разлика (освен в цветовете), тъй като нуждите на играча са едни и същи. Моделите са леки, едва можете да ги усетите на крака си, а благодарение на грайферите, ще тичате стабилно и свободно по тревата.

Маратонките с висока подметка са на последно място в списъка – те напомнят леко на рапърските кецове, но в тях има стил, стабилност и креативност. Ако тези определения отговарят на личността Ви, не се свенете да си ги купите.

В случай, че търсите обувки с най-новото лого на компанията, за съжаление, все още няма налични бройки, но когато това се случи, Вие първи ще разберете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader