Всички дрехи

Семпла визия с туники за плаж

Свободна, чувствена дреха, спускаща се от раменете до коленете или малко над тях. Туниката е неангажиращо облекло за всеки ден. За пръв път е носена в Античен Рим както от мъже, така и от жени. Днес туниката е популярна по цял свят, но се носи предимно в Индия, където представлява риза с V-образно деколте, копчета и три четвърти ръкави.

Туниката за плаж се различава от ежедневната с това, че е направена от лек, трасперантен плат, често пъти с принт или изчистен. Целта на това е туниката да бъде възможно най-прохладна и да позволява да се види част от банските. Затова ако банският ви е в един цвят, туниката може да е с принт на цветя, флорални елементи и др. Ако банският ви е многоцветен или с много ленти и връвчици, туниката може да е бяла, черна или в подходящия тон.

Изборът на правилната туника не е лесен. Обикновено трябва да отговаря на фигурата. По-къса туника открива по-голяма част от краката. Може да се съчетава с тесни джинси, клинове и панталони. По-дългата туника може да се носи от една страна с къси панталонки, а от друга – като рокля, която може да се съчетае с широк колан и високи ботуши.

Туниката има няколко популярни модела. За лятото най-често се среща тип халат – с малко коланче. Иначе можете да я срещнете и типичният разкроен вариант с дълбоко и широко деколте. Туниката се съчетава чудесно с шапка с широка периферия, слънчеви очила и високи обувки.

Този сезон широка популярност придобиват туниките с голи рамене и широки, разкроени ръкави на дължината на туниката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader