Всички дрехи

Слънчевите очила – аксесоар от първа необходимост

Един от любимите аксесоари както на мъже, така и на жени, са очилата. Без значение дали очилата ви са с диоптри, просто за изтънчена визия или слънчеви, новите тенденции със сигурност не ви остават безразлични.

Ако преди години изборът на рамки е бил ограничен до класическото черно и есенното кафяво, то днес многообразието е огромно. Цветните рамки все по-често изместват класическите цветове, за да допълнят не само визията ви, но и да изразят вашата артистичност и индивидуалност. Този сезон можете да избирате както между кралското синьо, което е на мода, ярко жълтото и червеното, така и между редица комбинации от различни нюанси. Все по-голяма популярност набират флуоресцентните цветове, които са актуални и в мъжката, и в дамската мода.

Дизайнерите са категорични относно формата на рамките – няма какво ново да се измисли, защото стремително се връщаме към ретро звученето. Големите рамки са хит сред очилата от няколко години, като през последната една започнаха да се изместват от ,,котешките“. Истински фурор обаче предизвикват ,,авиаторските“ очила в различни цветови варианти.

За да направите правилния избор ще ви дадем няколко бонус-съвета:

  1. Цената има значение. Тя до голяма стенеп е показател за качеството на аксесоара. Никоя утвърдена марка няма да продава очилата си на пазарна сергия срещу 20 или 40 лева.
  2. Инвестирайте пари в очилата си, защото иначе рискувате да увредите очите си.
  3. Следете и коефициентът за пречупване на светлината. Колкото е по-голямо числото, толкова по-надеждни са очилата.
  4. Съобразете и цвета на стъклото. Червените и оранжеви стъкла са най-неблагоприятни за очите, а освен това има доказателства, че влияят и на психиката. Най-качествено предпазва очите синият и кафявият цвят.
  5. Съхранявайте очилата си в калъф, за да ги запазите по-дълго като винаги ги поставяте със стъклата нагоре.

Очилата са едни от аксесоарите, които винаги ще се носят. Добрата новина е, че не може да се каже, че има форма, която да не е актуална. Всичко е въпрос на вкус и усещане. Без значение на какъв цвят ще се спрете той ще бледнее пред слънчевата ви усмивка, така че се усмихвайте и ще бъдете винаги неотразими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader