Всички дрехи

Страничните ефекти на модата

Всички сме чували народната мъдрост ,,Трай бабо за хубост“ или иначе казано модата изисква жертви. Някои от тях обаче са прекалено големи. И дали си заслужава да си го причиняваме.

Високи токчета или платформи

Двата варианта са еднакво опасни. От една страна могат като нищо да ни изпратят в травматологията, особено ходейки по родните пътища и тротоари. Контузиите с такива обувки не са никаква рядкост. Дългото носене на високи обувки води след себе си гръбначни изкривявания, болки в гърба, а също и деформиране на краката.

Къси поли, голи кръстове и кореми

Това е една доста опасна от здравословна гледна точка мода, която дамите и особено младите момичета не осъзнават. Може да донесе след себе си сериозни заболявания, най-опасните сред които са проблеми с бъбреците. Oсвен това едно проучване е доказало, че появата на целулита се свързва с носенето именно на такива дрехи, като обяснява, че при ниски температури се задейства защитна реакция на организма, който започва да трупа мазнини в откритите части.

Повдигащи сутиени

Те притискат бюста и създават болезнени усещания. Въпреки че няма категорични доказателства, част от мамолозите са на мнение, че една от причините за появата на рака, са именно пристегнатото бельо.

Слънчеви очила

Те са един от най-срещания моден аксесоар както при жените, така и при мъжете. Често обаче се носят като диадема на главата, а не по предназначение да пази очите от светлина. Това притиска нерви, които се  намират зад ушите и може да причини главоболие. Освен това пазарът е залят със всякакви ментета, които не само че не предпазват очите, а точно обратното. Могат да ги повредят още повече.

Тежките чанти

Много от жените ги предпочитат, защото в тях могат да поберат много повече неща. Това обаче е вреден навик. Тежестта, разположена само на едното рамо, деформира тялото, като се получава разминаване във височината на двете рамена. Освен това могат да повредят гърба и да донесат със себе си болки във врата.

Тежки обеци

Те са модерни и в повечето случаи елегантни, но водят до увисване на ухото, заради тежестта си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader