Всички дрехи

Туника с волани

Нека названието да не Ви заблуждава – туниката с волани не е като туниката с панделки или има нещо общо с викторианските рокли. Този модел туника се отличава с катове плат, пришити на „етажи“ по ширината на дрехата. Различаваме три основни типа туники с волани – когато воланите се намират в горната част, в долната или са равномерно разпределени.

Броят на воланите също е от значение.

Когато воланът е един, той обикновено се слага в горната част на туниката, имитирайки традиционните испански ризи с голи рамена. Има модели с два и три волана. С два волана най-често се пришиват в долната част на туниката, карайки я да изглежда като рокля и разширявайки видимо обема ѝ. С три волана – това са най-често равномерно разпределени по туниката и доста по-широки от другите типове.

В модата воланите са създадени повече за прикриване на недостатъци. Воланите в горната част прикриват по-малкия бюст. Ако са по цялата дължина – талията и ханша. Ако са в долната част – бедрата. Колкото по-слаба фигура имате, толкова по-широки и разкроени волани можете да си позволите.

Тази година на мода са туниките с волани и дълги ръкави тип „прилеп“.

Някои туники се съчетават с други платове, като например дантела, която се пришива под волана и създава илюзията за повече катове, обем и издължаване на фигурата. Най-купувани са моделите с единичен волан в долната част на туниката.

Моделите с волани обичайно се шият без ръкав, но можете да срещнете и с дълъг ръкав и жабо, които са напълно подходящи са офиса в съчетание с високи ботинки или токчета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader