Всички дрехи

Туники от шифон – за лятото и за официален повод

Въпреки лекотата и прозрачността си, шифонът е здрава и неподатлива на обработка материя. Нишките му, естествени или изкуствени, са усукани, стабилни и Ви носят прохлада и комфорт. Идеално решение за лятото.

За горещия сезон има два основни типа туники от шифон – това са монохромните и туниките с принт. От вас зависи колко от банския си искате да покажете. Монохромните се предлагат в един цвят, с дълбоко деколте, често пъти са и с коланче, т. е. наподобяват дълга риза. Туниките с принт прикриват по-голямата част от кожата Ви и имат дълги или скъсени ръкави. И двата типа туники се отличават с широка кройка и дълбоко деколте. Тъй като шифонът е по-особен от останалите тъкани, той трудно би могъл да се намачка. Перете на ръка или в пералнята на програма за студено пране.

По-официалните туники от шифон съдържат главно коприна. Моделите са от две части, като първият кат е от друг плат – коприна, сатен, памук, докато вторият кат, по-дългият, представлява самият шифон. Той може да бъде издължен до коляното или да бъде ушит като шлейф – по-къса предна част и по-дълга задна.

Официалните туники с шифон могат да са с широки презрамки, къси, надиплени ръкави или дълги ръкави, стегнати около китката. Съществуват и модели с щампа или принт в контрастен цвят (бяло на черно), които изглеждат изтънчено и падат ефирно около раменете.

Последният вид туники от шифон представляват широк, надиплен модел без подплата. Носи се с бял сутиен и бели панталони или спортен черен сутиен със сини дънки – позволени са всякакви комбинации от дрехи, с които шифонът да подчертае фигурата Ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader