Всички дрехи

Шифонена рокля за старогръцка богиня

Гръцката талия е една от най-популярните кройки, а шифонът – платът на висшето общество на африканските страни. Всяка статуя на Атина или Афродита, останали до днес, е облечена в дълга, ефирна рокля – без съмнение – от шифон.

Стандартната шифонена рокля пада до глезена, има V-образно деколте и широки презрамки. Цветовете са плътни, моделът – вечерен или за парти. Катовете са три или четири. Няма начин да не се почувствате като принцеса в подобна дреха.

Самият шифон е лек, фин и прозрачен. Тъче се от памук или коприна, но е по-вероятно да срещнете по-евтината му версия от синтетични влакна като полиестер и еластан. Лесно може да бъде сбъркан с жоржет, който се тъче от сатен и вискоза, но е малко по-лъскав и пролетен от шифона.

Ако попаднете на шифонена рокля с един кат, тя вероятно е с принт. Тези модели се шият по-разкроени, за лятото. Стандартни са двата ката – първият е от по-плътен и лек плат, а вторият е от шифон. Вечерните модели, за които вече споменахме, се шият от повече катове. При тях е изразена А-линията, където талията е стегната с коланче, докато полата е разкроена и пада на големи, ефектни дипли.

Подходящи аксесоари са обеците, чантите тип „портфейл“ и високите обувки. Завършете тоалета си с подходяща прическа. За дългите рокли косата трябва да е прибрана, а при късите – пусната. Ежедневният стил позволява всякакви варианти.

Пазете шифонената си рокля. Платът е прекалено нежен и лесно се разплита. Уверете се, че има подходящият шев – обикновено е френски. Перете на ръка, ако не сте уверени от каква тъкан е направен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader