Всички дрехи

Шифонът – пеперудения стил при дамските блузи

Модните дизайнери използват шифона за всякакъв тип дреха, но най-често при блузите. Те стоят ефирно, леко… Особено подходящи са за празнични тоалети.

Шифонът е фин и елегантен плат, изработен от коприна, памук или синтетични влакна. Естественият шифон е 100% коприна, но много лесно се къса, затова в състава му се добавят изкуствени влакна. Те го правят по здрав, по блестящ и евтин.

Шифонените блузи са добър избор и за топлите дни. Платът е толкова дишащ и ефирен, че се чувствате като пеперуда. Много жени ги използват в деловата среда като заменят традиционните ризи от памук в красиви шифонени блузи, които подчертават женствения силует.

Успешни комбинации се получават с права пола, класически панталон или дънки.

Според кройката можем да различим няколко типа блузи:

БЛУЗА С ЛЪК – това е добър избор за офис облекло. Голямата панделка около шията е нотката разчупеност в костюма.

МОДЕЛИ БЕЗ РЪКАВИ – тези блузи са идеални за всекидневна употреба. Деколтето варира от полуполу до класическия рaзрез тип лодка.

БЛУЗОН – това е т.нар. туника. Ако е дълги ръкави, често те завършват с маншети. При този тип блуза се използва за декорация дантелата.

МОДЕЛ С  ЯКА – това е малко по-строга кройка. Ръкавите могат да са дълги или въобще да не съществуват. Тази шифонена блуза е идеална за съчетаване с панталон или молив пола.

 

Разгледайте шифонени блузи и всички  дамски официални блузи налични във fashioncolors.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader