Всички дрехи

Внимание – роклите с дълги ръкави не са само за зимата!

Вероятно сте забелязали, че 2017 г. беше годината на роклите с дълъг ръкав. Е, изненада, дами! 2018 г. отново залага на сезонните рокли с ръкав, като дори през топлите месеци, дългите ръкави ще са абсолютен хит. Но при толкова разнообразни модели как да изберете? На помощ идваме ние, за да ви дадем няколко лесни насоки за правилният избор на перфектната за вашето тяло рокля с дълъг ръкав.

Насоки при избора на рокля спрямо формата на тялото

Ако имате тяло тип “пясъчен часовник” не се свенете да изберете рокля, която подчертава извивките ви. Един “А”-образен модел, който свършва точно над коляното съчетано с плътно прилепнали ръкави, ще ви направи неповторими и неотразими.

За дамите с крушовидно телосложение, са роклите с паднали рамене. Голите рамене подчертават фината горна част на тялото, а акцентът на ключицата е акцент, който не позволява фокусът да падне върху широките бедра. В съчетание с дълъг ръкав тази рокля се превръща в превъплъщение на женственост и стил.

За фигура с по-малко извивки, подходящи са роклите, които създават илюзията за такива. Най-подходящи, по наше скромно мнение, са роклите с дълъг ръкав, стеснена в талията с V-образно деколте, което да създава център на дрехата.  По този начин се акцентирана тънката талия, а свободно падащата надолу рокля създава впечатление за извивки.

Най-подходящата за ниските дами рокли са дългите рокли с дълъг ръкав. Моделът е непреходен, модерен, пасващ идеално както в ежедневието, така и за специален повод и не на последно място, издължаващ и създаващ илюзията за по-висок ръст.

За високите дами, най-подходящите рокли с дълъг ръкав са тези със средна дължина – под коляното. Не твърде дълги, не твърде къси, този модел внася баланс и подчертава само предимствата на високата фигура.

Каквото и да изберете, едно е сигурно, изборът на дълъг ръкав никога не е грешка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *