Всички дрехи

Защо да изберем маркови дънки?

Дизайнерските стоки са добра инвестиция за всеки гардероб. Въпреки това си остава въпроса по-добри ли са марковите дрехи от обикновените? Мненията са противоречиви. Някои потребители намират дрехите от кварталния магазин за по-дълготрайни и качествени от тези от мола. Други твърдят обратното – брандовите продукти са шикозни и, на практика, вечни. Истината е, че едните и другите са прави.

Модните къщи и техните големи дизайнери и/или основатели са си спечелили името по два начина. Първият – като предлагат стоки от най-високо качество. Това предполага големи разходи за моделистите, шивачите, рекламата и разпространението, откъдето идва всъщност високата цена. Вторият начин е чрез името на собственика. Известността продава, независимо какви стоки предлага модната къща. Разбира се, всеки дизайнер държи някакъв стандарт и създава стоки, които да ни служат дълго или такива, които да издържат до началото на новия моден сезон.

Не по-различна е ситуацията с марковите дънки. Навярно ви се е случвало в големите магазини на срещнете обикновени и напълно безлични дънки, като че излезли от мода преди 20 години, но с голям, златист етикет, докато имате възможност за много по-малка сума да се сдобиете с по-красиви и удобни дънки. Тази разлика във вкусовете идва от модните тенденции, които непрестанно се завръщат. Вие не сте длъжни да ги следвате, но бихте могли да извлечете най-полезното от тях.

Когато избирате маркови дрехи, но не познавате дизайнерите, най-добре е да се осланяте изцяло на материята. За мъжете се препоръчват по-плътни и твърди тъкани. Твърдостта е доказателство, че процентното съдържание на тъкан от естествени материи е по-голям. Този тип дънки ще Ви държи прохладно през лятото и топло през зимата. За дамите се препоръчват модели с повече еластан. Защото модната индустрия е концентрирана повече към  жените, некачествените материи са много повече. Обикновено онези дънки, които имат еластан в себе си, са моделирани да издържат на многократно пране и разтягане. Последната дума обаче си остава Вашата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *