Всички дрехи

Любопитни факти за зимни якета

Обичате ли зимата? А зимните дрехи? Ако зимното яке не е любимата ви дреха, нека тези 3 любопитни факти ви накарат да погледнете на зимното яке с друго око:

Най-скъпото яке на света:

Знаете ли, че най-скъпото яке на света е продадено в пакет с мотоциклет Харли Дейвидсън на 110-я рожден ден на компанията. Коженото яке било подписано от папата Франциско и продадено на търг за рекордните 57 500 евро, а самият мотоциклет за 247 хил. евро. Парите били отделени за реновиране на хостел и кухня за бедните в Рим.

Яке с кристали Сваровски:

За разлика от практичните и функционални пухени якета, които може да се носят по всяко време на денонощието. Те се перат в пералнята, а ексцентричният дизайнер Александър Маккуин създава първото вталено тясно яке, богато украсено с кристалите Сваровски. Украсата е разположена наситено върху раменете. Това яке не само обирало погледите, но и безспорно привличало силно вниманието. Наподобяващо войнишка роба и изобретение на бижутер, това яке струвало 15 хил. долара и със сигурност не е нещо, което да се носи всеки ден. Това яке наподобява микс от одежда на воин в Междузвездни воини и някоя от дрехите на покойния Майкъл Джесън.

Популярната дизайнера Хели Гилбърт се спира на друга екстравагантност, приличаща на одеждите на викингите. В нея се наблюдават гъсто разположени нишки, изработени ръчно за цели 25 дни. Първият пласт плетиво е от агнешка вълна, вторият се наплита върху яката и наподобява изработка със старинен ръчен стан.

Яке с доживотна гаранция:

Канада Коус е канадска компания, която създава уникални, топли якета за военни, полиция, армия, вече половин век. Сред моделите й има и такива за обикновените потребители. Мъжка и дамска мода, която струва над 700 и до 18000 евро, но може да се носи цял живот. Във всеки грам на класическо зимно яке изработено от нея има два милиона влакна, които формират изолационни клетки и топлят повече от представи мото. Ръбовете на това вечно яке са подшити с вълча кожа и от тук се дава доживотната гаранция, която включва отстраняване на недостатъците или замяна на якето за сметка на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *