Всички дрехи

“Puma“ – спортни обувки за жени

Създаването на компанията “Puma” днес звучи почти като приказка. Всичко започва в Германия в средата на миналия век, когато двама братя – Адолф и Рудолф Даслер поемат бизнеса на баща си в производството на спортни обувки. Но поради недоразумение, двамата се разделят и не се сдобряват до края на живота си. За сметка на това, Адолф става основател на “Adidas”, а Рудолф – на „Puma”. Заради разделението на марките, цял Берлин е разделен – даже двата големи футболни отбора по онова време.

Има и още една любопитна случка, свързала за кратко скараните братя. През 1960-та, по време на Олимпийските игри, немският спринтьор Армин Хари бяга с обувки на “Puma”, печели, а на награждаването отива с “Adidas”, надявайки се до получи пари от двете компании. Това обаче не се случило.

Днес “Puma” е третата по влияние компания за маратонки в света.

Звезди като Рияна и Селена Гомез са рекламни лица. Най-продавани модели в дамската секция са обувките без връзки. Те са създадени специално за тренировка във фитнес салона. Следвани са от модел в сива мрежа и син десен, създадени специално за бягане. На трето място застават няколко модела в черно с декорации в златно.

Въпреки че “Puma” са познати на пазара с уникалната си подметка, най-високо оценените обувки от потребителите са техните черни платненки. Макар да имат съвсем обикновен външен вид, трябва да са наистина удобни, за да спечелят подобна реакция. След тях по бал се нареждат спортните кецове с черна и бледосиня шарка. Уникалното при този модел е, че шарката на лицевата част е същата, каквато е и на подметката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
preloader